Dom > Izložba > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Razlika između zavarivanje MIG i TIG zavarivanja
May 27, 2016

Razlika između zavarivanje MIG i TIG zavarivanja


MIG zavarivanje (inertnim gasom metal arc welding)

Pored MIG zavarivanje baklju umesto Volfram elektrode sa metalne žice. Drugo, i TIG zavarivanja. Stoga, žicu za varenje je otopila Luk, i šalju u oblast za varenje. Energije nabijene Roler prema žicu potrebne za varenje u na aparat za zavarivanje iz vitlo.

Izvor toplote je takođe arc u DC, ali polaritet i TIG zavarivanje koristi u suprotno. Zaštitni plin koristi razlikuje se takođe, da bi poboljšala stabilnost luk dodavanjem l % kiseonika u argon plin.

Takođe postoje neke razlike u Osnovni proces, na primer, prenos sprej, puls injekciju, lopta i kratak spoj.


TIG zavarivanje - radi princip

TIG za varenje izvor toplote za DC luk za zavarivanje, Radni napon od 10 do 15 volti, no struja zavisi od 300, workpiece kao katoda, zapaliti u Volfram elektrode kao i anode.

Inertnim gasom je generalno argona.

Inertnim gasom kroz baklju u luk i Veld bazen je formiran oko štita. Kako bi se povećala unos toplote, 5% vodonika se generalno se dodaje argon. Međutim, kada feriticka nerđajući čelik je zavarena, to je nije moguće dodati vodonika u argona. Utrošak goriva je oko 8 do 10 litara u minuti. U procesu zavarivanja osim dignu inertnim gasom za zavarivanje baklju, gasa iz najbolju zaštitu Veld Stuu zavariti.

Ako je potrebno, isti za varenje žicu, koja je uneta u bazenu Veld Veld bazena, može biti ispunjen isti materijal kao zavarene austenitnog materijal.